Ketten meghaltak

Átépítik a Dózsa György úti kereszteződést a horrorbaleset miatt

M. Richárd május 15-én okozott súlyos balesetet, amikor érvényes jogosítvány nélkül, egy fehér luxusautót vezetve karambolozott, majd egy buszmegállóba csapódott.

2017.09.05 13:56ma.hu

A balesetben egy huszonhárom éves férfi a helyszínen, egy harminchét éves férfi pedig a kórházba szállítását után halt meg, ketten pedig súlyosan megsérültek.

Az igazságügyi műszaki szakvélemény szerint a Mercedes vezetője zöld jelzésen ment át, de legalább 135-140 km/h-s sebességgel hajtott, amikor nekicsapódott a citroënesnek, aki egyébként szintén a zöld lámpánál akart befordulni a Kassák Lajos utcába - írta a Zoom.hu.

A Duna TV Kékfény című műsorának riportere a délutáni csúcs idején forgatott a baleset helyszínén, és miután azt tapasztalta, hogy az autósok percenként sodródnak baleseti helyzetbe a kereszteződésnél, levelet írt a Főpolgármesteri Hivatalnak.

Két nappal később megérkezett a válasz, amely szerint a baleset után felülvizsgálták a kereszteződést, és arról döntöttek, hogy átépítik. Megszűnik a telezöld, a Dózsa György úton mindkét irányból külön balra kanyarodó sávot létesítenek”. Az átépítés határidejét nem közölték, de a tervek már elkészültek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.