Tanévkezdés

Iskolai igazolással utazhatnak diákbérlettel az elsősök

Az elsős diákok a diákigazolvány igénylésével egyidejűleg az iskolában kérhetnek igazolást.

2017.09.01 22:30MTI

Iskolai igazolással utazhatnak diákbérlettel a fővárosi tömegközlekedés járatain a gyerekek, akik pénteken kezdték az általános iskolát - tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI megkeresésére.

Az elsős diákok a diákigazolvány igénylésével egyidejűleg az iskolában kérhetnek igazolást. Ezt a diákigazolvány igénylésére szolgáló rendszerből, központilag sorszámozva nyomtatják ki, megjelölve benne, hogy a diákigazolvány igénylése folyamatban van - közölte a BKK.

Az igazolás 60 napig érvényes, és ha ezalatt nem készül el a diákigazolvány, újabb igazolást kell kérni. Az igazoláson szerepel a tanuló 11 karakterből álló oktatási azonosítója, ezt kell megadni a tanulóbérlet vásárlásakor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.