Vasúti közlekedés

Pályafelújítás miatt több vonalon változik a menetrend

A vasúttársaság kéri utasait, hogy figyeljék az állomásokon kihelyezett hirdetményeket és útbaigazító táblákat, térképeket, valamint a hangos utastájékoztatást.

2017.09.01 07:09MTI

Jelentős változásokra kell számítani a Budapest-Pusztaszabolcs elővárosi vonalon és a hozzá csatlakozó vonalakon utazóknak a Kelenföld és Háros, valamint az Érd és Százhalombatta vonalszakaszok szeptember elsején kezdődő pályafelújítása miatt - közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.

A felújítás október 31-éig tartó fázisának idején módosul a menetrend a Budapest-Pusztaszabolcs-Dombóvár, a Budapest-Sárbogárd-Baja és a Budapest-Székesfehérvár vonalon is - írták.

A Pusztaszabolcsról Sárbogárdra és Dombóvárra induló személyvonatok Pusztaszabolcs-Sárbogárd között 20-30 perccel korábban, az esti utolsó sárbogárdi személyvonat 27 perccel később indul. A Dombóvárról vagy Sárbogárdról Pusztaszabolcsra induló személyvonatok Pusztaszabolcs és Sárbogárd között 18-30 perccel később közlekednek. A reggeli első Dombóvár-Budapest vonat 20 perccel korábban jár.

Reggel hat órától éjfélig a Déli pályaudvarról Százhalombattára, Pusztaszabolcsra és Dunaújvárosba közlekedő vonatok mindkét irányban 30 perccel később indulnak-érkeznek.

A vágányzár idejére egyes Budapest és Százhalombatta, valamint Budapest és Pusztaszabolcs között közlekedő vonatokat (mindkét irányban) töröltek a menetrendből, illetve más vonatokkal összevonva közlekednek. Néhány Budapest-Százhalombatta viszonylatú vonat nem áll meg Nagytétény-Diósdon és Érdligeten.

A Budapest-Pusztaszabolcs-Rétszilas szakasz változásai miatt a csatlakozó vonalak menetrendje is módosul.

A munkanapokon a Déli pályaudvar és Martonvásár közötti Z30-as vonatok - mindkét irányban - ideiglenesen kimaradnak a menetrendből. Helyettük új, G30-as vonatok közlekednek a Déli pályaudvar és Székesfehérvár között.

A G43-as vonatok csak Kőbánya-Kispest és Kelenföld között járnak. Kelenföldön átszállási lehetőség lesz az Érd alsón át közlekedő G30-as vonatokhoz. A G30-as vonatok Érd alsón át közlekednek, ezért Budatétényt, Barosstelepet és Érd felsőt nem érintik, helyettük Kastélypark és Érd alsó megállóhelyen állnak meg.

A Gemenc és a Sugovica expressz a Keleti pályaudvarról korábban indul Bajára, a Bajáról érkezők pedig később érkeznek meg.

A vasúttársaság kéri utasait, hogy figyeljék az állomásokon kihelyezett hirdetményeket és útbaigazító táblákat, térképeket, valamint a hangos utastájékoztatást. A módosított menetrend a MÁV-csoport honlapján, a vágányzári hírek között érhető el. Az utasok tájékozódhatnak a Vonatinfó alkalmazásban és a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is, a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es számot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.