Vasúti közlekedés

Vihar - A GYSEV több vonalán nem járnak a vonatok

A csütörtök esti vihar miatt a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV Zrt.) több vonalán nem járnak a vonatok.

2017.08.11 08:49MTI

A társaság honlapján azt írták, hogy várhatóan péntek délelőttig vonatpótló buszok szállítják az utasokat Sopron és Kapuvár között, valamint Zalaszentiván és Szombathely, Szombathely és Szentgotthárd között is buszok járnak.

Nem közlekednek vonatok Sopronból Vulkapordány (Wulkaprodersdorf) felé, így Sopronból Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) keresztül a van lehetőség eljutni Ebenfurt és Bécs felé.

Győr-Moson-Sopron megyében jellemzően fakidőlések adnak munkát a tűzoltóknak, eddig mintegy 200 helyszínen dolgoztak tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője péntek reggel az MTI-t. Ruskáné Takács Anita elmondta, hogy az esetek több mint felében Sopronból és környékéről érkeztek a bejelentések. Huszonöt épületben keletkezett kár, volt, ahol háztetőt bontott meg a viharos szél, volt, ahol kémény dőlt le.

Villanyvezetékeket és villanyoszlopokat is megrongált a vihar, a megyében péntek reggel mintegy harmincezer fogyasztót érint áramkimaradás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.