Közlekedés

Aki nem viszi szervizbe a dízelbotrányban érintett autóját, annak bevonhatják a forgalmiját

Egyelőre egy német lapértesülésről van szó, de ha beigazolódik, akkor milliókat érint.

2017.07.25 19:37ma.hu
hirdetés

Bevonnák azoknak a dízelbotrányban érintett dízelautóknak a forgalmi engedélyét, amelyeket tulajdonosa nem vet alá az előírt átalakításnak - számolt be kedden a hvg.hu a Focus Online hírportál a német gépjármű-felügyelet, a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) belső dokumentumaira hivatkozva.

A 2015. szeptemberi dízelbotrány után a Volkswagen világszerte 11 millió autót hívott vissza a szükséges átalakításokra, ami sok esetben csak a motorvezérlő szoftver frissítését jelenti. Az Európában érintett 8,5 millió autóból 5,5 milliónál történt már meg az átalakítás, ebből 1,8 milliónál Németországban.

Sok autótulajdonos viszont teljesítménycsökkenéstől tartva inkább nem vetné alá járművét a szükséges átalakításnak. A Focus Online értesülése szerint a visszahívási értesítés dátumától függően egyes dízelautókat már akár a jövő hónapban is kivonhatnak a forgalomból, annak minden költségét a tulajdonosra terhelve.

A Volkswagen szóvivője nem kommentálta a lap értesülését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.