Ön is összefuthat velük

Önvezető autókat tesztelnek Budapesten

Bármikor szembejöhetnek Önnel is!

2017.07.13 10:49ma.hu

Hazánkban a Szépvölgyi úton működő Almotive kapta meg elsőként az engedélyt, hogy önjáró autókat tesztelhessen a magyar közutakon. Körülbelül 10 autójuk van. A héten Budapesten tesztel a cég, így az ott közlekedőkkel bármikor szembejöhet egy robotsofőr által vezetett jármű.

Nemrégiben jelentette be a kormány, hogy pályát épít Zalaegerszegen robotautók tesztelésére, aminek az ilyen technológiákon dolgozó cégek nagyon örültek.

Forrás: Almotive

Az Almotive autóiban ülő sofőrök különleges képzést kaptak, tudják, hogy a robotsofőr működése közben mire és hogyan reagálhatnak. A közúti engedély egyik alapfeltétele volt, hogy üljön valaki a kocsikban, nem cirkálhatnak teljesen üresen.

A cégnek mindig be kell jelentenie, hol tesztel, erről részletes dokumentációt kell, hogy készítsen. Közúton eddig Finnországban és Kaliforniában tesztelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.