Közlekedés

Átadják a forgalomnak az M0-s és 11-es út csomópontját

Átadják a forgalomnak pénteken hajnalban az M0-s elkerülő út és a 11-es főút csomópontjában épült új körforgalmat.

2017.06.08 16:54MTI

Az új forgalmi rend szerint a közlekedőknek először a tervezett útirányuknak megfelelő belépési sávba kell besorolniuk, ennek kiválasztását sematikus ábrákkal kiegészített útirányjelző táblák segítik. A körforgalomba csak a belépést szabályozó forgalomirányító jelzőlámpák zöld jelzése esetén lehet belépni - olvasható a Magyar Közút közleményében.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a jelzőlámpa rendszer nem fix programokkal, hanem forgalomfüggő üzemmódban működik. A körpályán belül iránytévesztés/váltás nem lehetséges, mivel az egyes forgalmi sávok közé gömbsüvegsort építettek be. A választott forgalmi sáv a körpályából kivezeti az autóst a választott irányba.

Az új forgalmi rend bevezetése után két hétig a forgalom kisebb zavarásával járó munkavégzés még előfordulhat a csomópontban - jelezte a Magyar Közút.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.