Közlekedés

Fontos változás az új rendszám ügyében

Egy, a kormány által elfogadott javaslat alapján a gépkocsik hátsó, fehér rendszáma áthelyezhető a kerékpárszállító eszközre; a szürke rendszám kiváltásának folyamata pedig egyszerűbbé és olcsóbbá válik.

2017.06.02 13:38MTI

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében azt írták: Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos az NFM-mel és a Belügyminisztériummal (BM) egyeztetve, "a kerékpárosok kérésének megfelelően" javaslatot tett a szürke rendszám szabályozásának módosítására. A kormány elfogadta a kezdeményezést - közölték -, így a jövőben nem lesz szükség a kerékpárszállító eszköz műszaki szemléjére. Egyszerűbb és olcsóbb lesz a szürke rendszám kiváltásának folyamata: az okmányirodákban lehet igényelni és átvenni.

Hangsúlyozták: szintén fontos fejlemény a kerékpárosoknak, hogy "a szabályozás kiegészítése egyértelműen kimondja, a gépkocsi hátsó, fehér rendszáma áthelyezhető a kerékpárszállító eszközre".

A kormánybiztos javaslatára törvénymódosítással kiterjesztik a szürke rendszám értelmezését is, így a vonóhorogra szerelhető eszköz szabályozása a hasonló módon szállított egyéb tárolókra, például az úgynevezett boxokra is vonatkozik majd.

A tárca ismertette: a rendeleti szintű változások megjelenése a közeljövőben, hatályba lépésük a kihirdetést követő öt napon belül várható. Révész Máriusz kormánybiztos a BM-mel megállapodott arról, hogy a rendőrség a fehér rendszámot átszerelő gépkocsivezetőket addig sem bírságolja meg - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.