Közlekedés

Katasztrófavédelmi gyakorlat miatt lezárják az M70-es autóutat

Közúti katasztrófafelszámolási gyakorlat miatt csütörtökön 8 és 12 óra között lezárják az M70-es autóút egy szakaszát Letenye közelében, a járműforgalmat elterelik.

2017.05.24 22:30MTI

Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a gyakorlat során egy imitált tömegbaleset felszámolását végzik el az érintetett szervezetek munkatársai, a nyáron ezen az útvonalon megsokszorozódó forgalmi helyzetekre készülve. A forgatókönyv szerint az M70-es autóút 3+800-as kilométerszelvényénél egy veszélyes anyagot szállító ukrán rendszámú kamion, egy autóbusz, valamint egy személyautó ütközött, a balesetnek egy halottja és nyolc sérültje van.

A gyakorlaton a rendőrség, a mentők, a közútkezelő és a helyi műszaki mentők mellett a nagykanizsai, a lenti, a zalaegerszegi, a pacsai és a zalakarosi hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai vesznek részt.

A csütörtöki katasztrófavédelmi gyakorlat idejére, 8 és 12 óra között az M70-es autóút Letenye és Muraszemenye közötti szakaszát nyolc kilométer hosszan teljes szélességében lezárják, a járműforgalmat a párhuzamos mellékútra terelik. A katasztrófavédelem arra kéri a járművezetőket, hogy a terelés miatt figyeljék az Útinform híreit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.