Budapest

Megújul az Örs vezér terén a P+R parkoló, hétfőtől nem lehet ott parkolni

Megújul a budapesti Örs vezér terén a P+R parkoló és 2,5-szeresére nő a parkolóhelyek száma.

2017.05.19 01:30MTI

A fejlesztési munkálatok jövő hétfőn kezdőnek és várhatóan szeptemberig tartanak, ez idő alatt a parkolót nem lehet igénybe venni - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-t.

Május 22-től a meglévő parkoló átépítésével elkezdődik a felújítás és a bővítés, aminek köszönhetően a jelenlegi 104-ről 265-re nő a parkolóhelyek száma. A munkálatok idejére lezárják a parkoló teljes területét - írták.

A közlemény szerint az Örs vezér tere déli oldalán, a Fehér út mellett található autóbusz-végállomás mögötti, már meglévő P+R parkoló, valamint az attól déli irányban elhelyezkedő, jelenleg kihasználatlan terület beépítésével egy új, korszerű, 265 férőhelyes P+R parkolót alakítanak ki.

A várakozóhelyen belül, a metróvégállomáshoz a lehető legközelebb elhelyezve - a bicikliseknek - 40 férőhelyes fedett B+R parkolót is létrehoznak.

A munkálatok során a parkoló szilárd burkolatot kap, megújul a közvilágítás, valamint a zöldfelületek is, a parkolóállások közé ültetett fáknak köszönhetően.

A beruházás eredményeként a jövőben korszerű, bővített P+R és B+R parkolóban hagyhatják autójukat és kerékpárjukat az emberek.

A megújult parkolót egy 2010-es közgyűlési rendelet alapján díjfizetés ellenében lehet majd igénybe venni: 6 és 22 óra között alkalmanként egy vonaljegy áráért, 22 és 6 óra között pedig megkezdett óránként 105 forintért lehet majd parkolni - olvasható a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.