Autósport

Túraautó-vb - Michelisz ötödikként kezdi az első vasárnapi futamot

A Honda pilótája az utolsó másodpercekben úgy tűnt, ott lesz a legjobb öt pilótát felvonultató utolsó etapban, ám végül egy helyet hátracsúszva hatodik lett.

2017.05.13 19:47MTI

Michelisz Norbert hatodikként fejezte be a túraautó-világbajnokság mogyoródi versenyhétvégéjének szombati időmérőjét, így a vasárnapi nyitófutamon - a fordított rajtsorrend szabálya értelmében - az ötödik, a fő viadalon pedig a hatodik helyről rajtolhat.

A Honda pilótája - aki a második szabadedzésen a leggyorsabbnak bizonyult - biztonsági autózással kezdte a sorozat harmadik állomásának időmérőjét, és a hetedik legjobb idővel került a második szakaszba. Itt az utolsó másodpercekben úgy tűnt, ott lesz a legjobb öt pilótát felvonultató utolsó etapban, ám végül egy helyet hátracsúszva hatodik lett.

A Zengő Motorsport magyar pilótája, Nagy Dániel az utolsó, 16., míg csapattársa, a francia Aurélien Panis - a korábbi Forma-1-es pilóta, Olivier Panis fia - a 14. időt autózta az első szakaszban, így egyikük sem jutott a kvalifikáció második körébe.

Vasárnap a nyitófutamot 12.35-től, a fő versenyt 13.45-től rendezik Mogyoródon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.