Autósport

Második hellyel kezdett a ralikrossz Európa-bajnok Szabó Krisztián

Második helyen végzett a Super1600-as kategóriában a címvédő Szabó Krisztián a ralikrossz Európa-bajnokság idénynyitó portugáliai futamán.

2017.04.24 12:41MTI

A Skoda Fabiával versenyző magyar pilóta szombaton az első, gyengébben sikerült kvalifikációs futam után a másodikban a leggyorsabb volt, majd a vasárnapi harmadikban és negyedikben is ő bizonyult a legjobbnak.

Ezt követően a 24 fős mezőny legjobb 12 versenyzője az elődöntős futamban szerepelt, ami nem sikerült tökéletesen Szabó számára.

"Az elődöntőben sajnos hibáztam, volt a pályának egy pontja, ahol minden körön tizedek maradtak ott, emiatt a döntőben a harmadik helyről tudtam csak rajtolni" - nyilatkozta a verseny végén a magyar versenyző, aki a fináléban óriási csatát vívott a legjobbakkal. Elmondása szerint a mozgalmas döntőben a "joker" körén belekeveredett egy ütközésbe, de az autója nem sérült meg komolyabban. A verseny utolsó kanyarjába négy autó egyszerre érkezett be, egyik riválisa hátulról meglökte őt, ezért harmadikként ért célba, utólag viszont megbüntették az őt támadó autóst, így Szabó visszakapta a második helyet.

Az Eb május 13-14-én folytatódik Belgiumban. Ralikrossz Európa-bajnokság, Super 1600, Portugália (végeredmény, a dobogósok):
1. Ulrik Linnemann (dán, Peugeot 208)
2. Szabó Krisztián (Skoda Fabia)
3. Artis Baumanis (lett, Skoda Fabia)

Az összetett állása: 1. Linnemann 27 pont, 2. Szabó Krisztián 26, 3. Kasparas Navickas (lett, Skoda Fabia) 22

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.