Közlekedés

Több mint 180 ezren lépték át a határt az ünnepek alatt

Több mint 180 ezer utas 48 ezer járművel használta a húsvéti ünnepek alatt a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyet.

2017.04.18 14:03MTI

Huber Krisztián, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a röszkei autópálya-határátkelőn a hosszú hétvégén regisztrált ki- és belépők száma meghaladta a 95 ezret, és csaknem 20 ezer járművet ellenőriztek a határrendészek. A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök több mint 85 ezer utast ellenőriztek, akik 28 ezernél is több járművel vették igénybe a határátkelőt. A rendőrség az átkelőhelyeket teljes kapacitáson működtette.

A húsvéti ünnepek alatt az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt megnövekedett tranzitforgalom volt jellemző a határátkelőhelyeken.

Az aktuális forgalmi helyzetről a rendőrség honlapján és a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.