Vasúti közlekedés

Változik a menetrend az esztergomi vasútvonalon

Felújítás miatt péntektől július végéig módosított menetrend szerint járnak a vonatok a Budapest-Esztergom vonalon.

2017.03.31 00:30MTI

Húsvétkor nem lesznek korlátozások - közölte a Mávinform az MTI-vel.

A felújítási és villamosítási munkák miatt vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat Pilisvörösvár és Esztergom között, módosított menetrend szerint három hétvégén péntek 20.45-től hétfőn hajnali 3 óráig: március 31-től április 3-ig, április 21-24., valamint április 28-tól május 1-jéig. Szabadságliget-Pilisvörösvár, valamint Klotildliget-Piliscsaba között szintén buszok közlekednek, amelyek csatlakoznak a Pilisvörösvár-Esztergom közötti vonatpótló autóbuszokhoz. A pótlóbuszok megállói - a közút vonalvezetése miatt - esetenként eltérnek a vasútállomásoktól, megállóhelyektől.

A várható nagyobb utasforgalomra és a turistákra tekintettel húsvétkor nem kell pótlóbuszokra átszállni, az ünnepi forgalmi rend szerint közlekednek a vonatok.

Hétköznap éjszakánként is lesz változás: április 3-7., 10-13., 18-20. és 24-27., az Esztergomból Budapest felé 22.11-kor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 22.25-kor és 23.25-kor induló vonat helyett Budapest és Piliscsaba között pótlóbuszokkal kell utazni. Budapesten a Volánbusz Árpád hídi állomásáról indulnak, és oda érkeznek a buszok. Az E jelzésű vonatpótlók Pilisvörösvár vasútállomás, Bányásztelep és Solymár elágazásnál (Auchan áruház), az S jelzésű vonatpótló buszok a pilisszentiváni községházánál és Solymár vasútállomásnál veszik fel az utasokat. Május 2-tól július 29-ig az utolsó három esti vonat helyett a budapesti Árpád híd autóbusz állomás és Esztergom között lesznek vonatpótlók.

Április 3-21. és április 24-28. valamennyi vonat öt perccel korábban közlekedik Budapest-Nyugati pályaudvar-Angyalföld között. A G72-es gyorsított vonatok hat perccel később érkeznek a Nyugati pályaudvarra. Az S72-es személyvonatok Angyalföld-Budapest-Nyugati között később közlekednek - írták.

A vasúttársaság arra kérte utasait, hogy figyeljék az állomásokon kihelyezett hirdetményeket és útbaigazító táblákat, térképeket, valamint a hangos utastájékoztatást. A módosított menetrend megtalálható a MÁV-csoport honlapján, az utasok tájékozódhatnak továbbá a Vonatinfó alkalmazásban és a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatánál is a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.