Közlekedés

Már csütörtökön visszaállhat a forgalomba a felújított orosz metrószerelvény

Az orosz szakemberek az előre becsültnél korábban végeztek a rendszerek frissítésével és beállításaival.

2017.03.23 16:35MTI

A vártnál korábban, már csütörtök délután visszaállhat a forgalomba a Metrovagonmas által gyártott, és felújított orosz metrószerelvény a 3-as metróvonalon - közölte a BKV az MTI-vel.

Közlésük szerint az orosz szakemberek az előre becsültnél korábban végeztek a rendszerek frissítésével és beállításaival, ezért már csütörtök délután is szállíthat utasokat a szerelvény.

MTI/Balogh Zoltán

A BKV korábbi közlése szerint az orosz szakemberek kérésére csak pénteken állt volna újra forgalomba az első, és eddig egyetlen forgalomban lévő szerelvény, amelyen csütörtökön rendszerfrissítést végeztek el.

A felújított orosz metrószerelvényt hétfőn, ünnepélyes keretek között mutatták be, majd még aznap forgalomba is állt. A BKV összesen 222 metrókocsit újíttat fel az eredeti gyártóval, mostantól havonta két szerelvény érkezik majd, az utolsók várhatóan 2018 nyarán állnak forgalomba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.