Közlekedés

Jövő szombattól nem közlekednek a dél-budai villamosok a Fehérvári úton

Jövő szombattól február végéig nem közlekednek a dél-budai villamosok a Fehérvári úton áramellátási és építészeti munkák miatt.

2017.01.21 07:30MTI

A 17-es, a 41-es, a 47-es és az 56-os villamosok rövidített útvonalon, az északi végállomástól az Etele út/Fehérvári út megállóhelyig közlekednek, onnan pótlóbusz viszi tovább az utasokat a dél-budai végállomásig.

A járatok az 56-os kivételével saját pótlójáratot kapnak, a 17-es villamos helyett a 17-es busz, a 41-es helyett a 41-es busz, a 47-es helyett pedig a 47-es busz jár, az 56-os villamos utasait utóbbi pótlójárat viszi tovább. A 47B és a 48-as villamos nem közlekedik ebben az időszakban.

A pótlásra a budafoki kocsiszín teljes átalakítása miatt van szükség, a létesítményt a budai fonódó villamosprojekt keretében építik át, hogy az új, rövidebb CAF villamosokat innen üzemeltessék. A munkálatok tavaly augusztusban kezdődtek, és várhatóan 2017 közepéig tartanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.