Közlekedés

Újraindult a vonatközlekedés Abaújszántónál és Diósjenőnél is

Korábban hófúvás miatt zárták le a vasúti pályaszakaszt a vonatközlekedés elől.

2017.01.14 16:12MTI

Újraindult a vonatközlekedés szombat délután Drégelypalánk és Diósjenő, valamint Abaújszántó és Hidasnémeti között - közölte Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

Korábban hófúvás miatt zárták le a vasúti pályaszakaszt a vonatközlekedés elől a Vác-Balassagyarmat vonal Drégelypalánk és Diósjenő közötti szakaszán. Abaújszántó és Hidasnémeti között a hó vastagsága miatt vetettek be ugyancsak nagyteljesítményű mozdonyt, amelynek segítségével szabaddá tették a síneket a vasúti forgalom számára.

Az egri, füzesabonyi, miskolci, nyíregyházi, szerencsi, sátoraljaújhelyi térségben péntek óta dolgoznak a váltók és a peronok tisztításán. Szombat délutánra valamennyi vonalon ismét késés nélkül közlekednek a vonatok.

A dél-balatoni vasútvonalon Zalaszentjakab és Zalakomár között a péntek este megrongálódott felsővezeték helyreállításán még dolgoznak, várhatóan az esti órákig. Az utasokat a teljes helyreállításig Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között továbbra is vonatpótló buszok szállítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.