Közlekedés

MÁV: december közepétől szünetel a mobilos jegyvásárlás

Jogszabályi előírások miatt december 15-én éjféltől szünetel a mobilos vasúti menetjegyváltás.

2016.12.10 03:30MTI

A vasúttársaság a bankkártyás fizetést ajánlja azoknak, akik december közepétől az interneten vásárolnak vonatjegyet. Elővételes jegyet a mobilegyenleg terhére 15 napos elővétellel is lehet vásárolni a határidőig.

A változásról a mobiltársaságok SMS-ben értesítik azokat, akik a szolgáltatást az elmúlt 3 hónapban igénybe vették, a MÁV pedig elektronikus hírlevélben küld tájékoztatást. Hozzátették: november óta minden belföldi vonaton nyomtatás nélkül - okostelefonon, táblagépen vagy laptopon is - bemutathatók az elektronikusan megváltott vasúti jegyek, amelyek továbbra is 3 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók.

Mobilegyenleggel 2012 májusa óta lehet jegyet venni a MÁV-nál: a szolgáltatást az utóbbi 1 évben havonta 2500-3500 felhasználó vette igénybe.

A mobilegyenleges vásárlás várhatóan 2017 nyarán indul újra a nemzeti mobilfizetési rendszeren keresztül - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.