Autósport

Megjelent az Autósport évkönyv 2016

Megjelent az Autósport évkönyv 2016-os kiadása.

2016.12.07 23:30MTI

A kötet szerdai bemutatóján a szerkesztő Gellérfi-Csizmadia Gergő hangsúlyozta, a top 50 magyar versenyzőt bemutató lista összeállításánál próbáltak minél objektívebbek lenni, de nehéz volt a különböző versenysorozatok között igazságot tenni.

"Arra kértünk mindenkit, aki a lista összeállításában részt vett, hogy saját rangsort állítson össze a közel száz jelöltből" - mondta. - "A kiadvány két kötet egyben, hiszen a könyv első fele a nemzetközi, míg a második fele a hazai autósporttal foglalkozik. Az idei a második kötetünk, tavaly jött az ötlet, hogy készítsünk egy kiadványt, amiben áttekintjük a hazai szériákat. Számos nemzetközi sorozat látogat Magyarországra, sokban vannak magyar versenyzők is."

Hozzátette, a tavalyinál is több sorozatot mutattak be, s igyekeztek a lehető legteljesebb képet nyújtani:

"Európára koncentráltunk nemzetközi téren, de kitekintettünk a tengerentúlra és Japánba is. A Forma-1-nek kis területet szántunk csak, mert külön mű jelent meg idén negyedszer Száguldás és cirkusz címmel."

Oláh Gyárfás, az Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke elmondta, "boldogság- és büszkeségmámorban" úszik ezt a könyvet kinyitva.

"Nagyon örülök, hogy a mi kis magyar autósportunk ennyi kiváló versenyzőt tud felmutatni. Azt gondolom, hogy az Eb-címek magukért beszélnek, erősek vagyunk Európában autósportok és versenyrendezések terén is" - értékelt. "A sportpolitikánk, szakmánk, versenyzőink mind a maximumot hozzák ki magukból. Persze vannak további kitűzött célok, szeretnénk például ralikrossz Eb-, vagy vb-futamot rendezni, valamint minél több FIA sorozatot idehozni."

A 208 oldalas könyv 5990 forintért vásárolható meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.