Autópiac

Stagnál az új autók eladása az európai piacon októberben

Alig változott a forgalomba állított új személygépkocsik száma az európai autópiacon az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

2016.11.17 23:36MTI

Az ACEA európai szakmai szövetség csütörtökön azt közölte, hogy az Európai Unióban októberben 1 millió 104 ezer 506 új személygépkocsit helyeztek üzembe, ami csupán 0,02 százalékkal marad el a tavaly októberitől.

A főbb piacok közül Olaszországban 9,7, Spanyolországban 4, Nagy-Britanniában pedig 1,4 százalékos volt a növekedés. Ugyanakkor az eladott új autók száma Németországban 5,6 százalékkal, Franciaországban pedig 4 százalékkal csökkent.

A szövetség számításai szerint az első tíz hónapban az eladott gépkocsik száma 7,2 százalékkal, 12 millió 348 ezer 502-re emelkedett a tavalyi év azonos időszakához képest.

Az ACEA adatai szerint Magyarországon októberben 7953 új személygépkocsit regisztráltak, 2,9 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Az év első tíz hónapjában 21,9 százalékkal, 77 ezer 392-re nőtt az értékesítés Magyarországon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.