Bumper

Autós üldözés megoldva: a cowboyok adták az ötletet

Zseniális találmánnyal fogják megoldani a gépjárművel menekülők elfogását?

2016.11.06 14:32ma.hu

Egy USA-beli cég visszanyúlt a hőskorba: az állatokat lasszóval elfogó cowboyok adták az ötletet. A rendőrautó elejére felszerelt szerkezet egy magas szakítószilárdságú, speciális hevedert lő ki, amely a menekülő autó kerekére való feltekeredés után automatikusan leoldódik. Minél gyorsabban száguld az üldözött, annál erősebben blokkolja és fékezi le a modern lasszó az autó kerekét, megállásra kényszerítve a menekülőt.

1979 óta 5000 halálos rendőri áldozatot követeltek az autós üldözések - ennek vethet véget ez a valóban zseniális fejlesztés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.