Közlekedés

Hétfőtől újra teljes vonalon járnak a budai villamosok

A június közepe óta két ütemben zajló korszerűsítési és akadálymentesítési munkák nagy része már elkészült az Alkotás utcában, a Bartók Béla úton, a Budaörsi úton, a Fehérvári úton és a Villányi úton.

2016.10.16 11:00MTI

Hétfőtől újra az eredeti vonalon jár minden budai villamos, és átadják az utasforgalomnak a korszerűsített villamos-megállóhelyek peronjait az Alkotás utcán, a Budaörsi és a Villányi úton - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap az MTI-vel.

Az Alkotás utcában és a Villányi úton megszűnnek a megállóhelyek környékén bevezetett forgalomkorlátozások, a Bartók Béla úton és a Fehérvári úton pedig már csak kisebb korlátozásokra kell számítani.

A június közepe óta két ütemben zajló korszerűsítési és akadálymentesítési munkák nagy része már elkészült az Alkotás utcában, a Bartók Béla úton, a Budaörsi úton, a Fehérvári úton és a Villányi úton.

A tájékoztatás szerint egyes, az akadálymentesség elvárásainak teljesítéséhez szükséges feladatok, valamint kisebb építési munkák még hátra vannak - mint például korlátok és szegélyek építése, az utastájékoztató berendezések kihelyezése vagy az esőbeállók padjainak felszerelése, egyes közútépítési munkák, a forgalomtechnika és a környezet rendezése - 2017. január végéig azonban ezek is elkészülnek.

Jelenleg is zajlik - és várhatóan november elejéig tart - a Fehérvári út felújítása a Lecke utca és a Csurgói út közötti szakaszon, valamint az új CAF villamosok járműkarbantartó üzeme, a Budafoki Kocsiszín átalakítása, amely várhatóan jövő áprilisra készül el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.