Közlekedés

Korszerűsítik Nyíregyháza egyik legforgalmasabb útszakaszát

A héten elkezdődött beruházásra több mint háromszázmillió forintot fordít az önkormányzat.

2016.08.19 23:30MTI

Korszerűsítik és négysávosra bővítik Nyíregyháza egyik legforgalmasabb, közlekedési szempontból legszűkebb keresztmetszetű útszakaszát, a héten elkezdődött beruházásra több mint háromszázmillió forintot fordít az önkormányzat - közölték a nyírségi nagyváros hivatalos honlapján.

A munkálatok a belvárost a 4-es úttal összekötő Szegfű utca Hunyadi utca és István utca közötti szakaszát érintik. A fejlesztés keretében a forgalmas, jelenleg kétszer egysávos utat kétszer kétsávossá építik át.

Elsőként az útszakasz szélesítését akadályozó épületeket bontják le, és megkezdték a közeli barkácsáruház felőli oldalon az útpálya melletti elválasztó sziget és a további két sáv kialakításának előkészítését. A tervek szerint az út északi oldalán gyalogút és kerékpárút épül, egy csomópont pedig jelzőlámpás irányítást kap. A fejlesztés részeként átépítik a Szegfű utcai munkaterületen kívüli egyéb létesítmények közműveit is - olvasható a nyírségi nagyváros hivatalos honlapján.

A mintegy háromszázmillió forint értékű, uniós támogatású fejlesztés várhatóan három hónap múlva fejeződik be. A nyírségi nagyváros ezen a beruházáson felül a következő időszakban több milliárd forintot fordít közlekedésfejlesztésre: a többi között kerékpárutakat és körforgalmakat hoznak létre és több útszakaszt is átépítenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.