Közlekedés

Átadták az M7-M0-s autópálya törökbálinti csomópontját

Az 1,37 milliárd forintos beruházás során a le- és felhajtóágak mellett a többi között két körforgalmú csomópont és új csapadékvíz-elvezető árkok is épültek.

2016.08.19 12:21MTI
MTI/Szigetváry Zsolt

Az autósok péntek délután vehetik birtokba az M7-M0-s autópálya új törökbálinti csomópontját, az 1,37 milliárd forintos beruházással a le- és felhajtóágak mellett két körforgalmú csomópont és új csapadékvíz-elvezető árkok is épültek.

Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) a pénteki átadáson arra hívta fel a figyelmet, hogy a két új, összesen 900 méter hosszú összekötő ágnak köszönhetően könnyebb, gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés a törökbálintiak, az érdiek és a környékbeliek számára.

Hozzátette, a fejlesztés az agglomerációban nemcsak gazdasági, közlekedési, hanem zajvédelmi, településvédelmi célokat is szolgál.

Aradszki András emlékeztetett: az új útszakasz tervezése nyolc évvel ezelőtt kezdődött, mert a térségbe költözők számának növekedésével az Érdről a fővárosba tartók Törökbálinton keresztül közlekedtek. A beruházással csökken Törökbálint terhelése - mutatott rá.

Tarnai Richárd, a Pest megyei kormányhivatal kormánymegbízottja egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormányhivataloknak köszönhetően jelentősen felgyorsulhattak az engedélyeztetési eljárások, lerövidülhetett a kérelmek elbírálása. A kormány nem a vagy-vagy, hanem az is-is politikát követi: az autópályák építése mellett a helyi életet könnyebbé tevő beruházásokat is megvalósítja.

MTI/Szigetváry Zsolt


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.