Ünnep

Augusztus 20 - Változik a közösségi közlekedés menetrendje

Változik a közösségi közlekedés menetrendje augusztus 20-án az ünnepi rendezvények miatt, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MÁV is sűrűbben közlekedteti egyes járatait.

2016.08.18 06:30MTI

Augusztus 20-án a BKK a tűzijáték jobb megközelítése érdekében egész este sűrűbben indítja a szerelvényeket mind a négy metróvonalon, az 5-ös (szentendrei) és a 7-es (csepeli) HÉV-en, sűrűbben járnak majd a nagykörúti villamosok és több, a belváros felé tartó villamos- és buszjárat. Ugyanakkor a Deák Ferenc téri, a Vörösmarty téri, a Kossuth Lajos téri, a Batthyány téri, a Kálvin téri, a Szent Gellért téri, a Fővám téri, illetve a Ferenciek terén lévő metróállomásokat biztonsági okokból lezárhatják.

Ezek mellett módosított útvonalon, vagy két szakaszon közlekedik a többi között az 56A villamos, az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 15-ös és 115-ös, a 105-ös, a 110-es és a 112-es, a 133-as és a 178-as busz is. A 47-es és 49-es villamospótlók helyett este a 47-es busz szállítja az utasokat, a 48-as pótló járat nem közlekedik.

A MÁV tájékoztatása szerint bár a vasúti közlekedési rend nem változik, de a fővonalakon több kocsival közlekednek egyes vonatok, a vasúttársaság az összes rendelkezésére álló üzemképes járművét forgalomba állítja.

A tűzijáték után mentesítő vonatokat indít a társaság a Nyugati pályaudvarról Szegedre, valamint a Déli pályaudvarról Komáromon át Győrbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.