Technológia

Megkezdték a kínai csodabusz tesztelését - videó

A látványterveket idén tavasszal mi is megmutattuk - hihetetlen sebességgel vált valóra a futurisztikus jármű.

2016.08.03 13:41ma.hu

Kínai mérnökök kifejlesztettek egy olyan buszt, ami egy speciális módon az autók felett elhaladva közlekedik. A Transit Elevated Bus nevezetű járgány tesztelését most kezdték el.

A járművel forradalmasíthatják a zsúfolt nagyvárosok tömegközlekedését és javíthatnak valamelyest a katasztrófális légszennyezettségen is.


A környezetbarát busz elektromos és napenergiával üzemel, amelyet a jármű tetején elhelyezett kollektorok termelnek. A 22 méter hosszú és 8 méter széles futurisztikus járgánnyal a jelenlegi tömegközlekedést próbálják majd tehermentesíteni.

Az első tesztfutamon a busz 300 métert haladt, miközben különböző gyorsulási és fékezési manővereket teszteltek rajta. A valós forgalomban még nem próbálták ki, de így is nagy élményt jelentett azon szerencsés kiválasztottaknak, akik részt vehettek ebben a rövid ideig tartó utazásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.