Autósport

Székesfehérvár-rali - Idén aszfaltra vált a futam

A verseny - amely korábban vegyes talajon zajlott - az idén nemzetközivé vált, mivel az FIA közép-európai zóna autókrossz bajnokság része lett.

2016.07.28 04:28MTI

Idén már kizárólag aszfalton rendezik a rali országos bajnokság székesfehérvári futamát.

Lakatos Róbert főszervező az esemény szerdai felvezető sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a verseny - amely korábban vegyes talajon zajlott - az idén nemzetközivé vált, mivel az FIA közép-európai zóna autókrossz bajnokság része lett.

A szombaton és vasárnap sorra kerülő viadalra csaknem 130 nevezés érkezett, köztük az országos bajnokság első és másodosztályú versenyzőivel.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke az újdonságok között kiemelte, hogy a prológ - amely szombaton délután 17 órakor rajtol el - új helyszínen, a belváros négy és hat sávos útján, a Palotai úton lesz. Ezen nemcsak az országos bajnokság indulói, hanem az összes versenyző részt vesz.

A biztonság nemcsak a prológon, hanem a bajnokság teljes ideje alatt kiemelten fontos, így arra kérik a szervezők a közönséget, hogy tartsák be a szabályokat és csak a nézők számára kijelölt helyen tartózkodjanak a programok és a verseny ideje alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.