Közlekedés

Felújítják szombattól a Bocskai út egy szakaszát Budapesten

Az építkezés több mint egy kilométernyi szakaszt érint. Megújulnak a forgalmi sávok, a buszsávok, a parkolófelületek és a járdák is.

2016.07.27 01:30MTI

Felújítják a Bocskai utat a Karolina út és a Fehérvári út között Budapest XI. kerületében szombattól fél éven keresztül, emiatt forgalomkorlátozásokra kell számítani - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az építkezés több mint egy kilométernyi szakaszt érint. Megújulnak a forgalmi sávok, a buszsávok, a parkolófelületek és a járdák is.

A Nagyszőlős utca és a Fehérvári út között a két-két forgalmi sáv mellett mindkét oldalon közös busz- és kerékpársávot alakítanak ki, valamint a Karolina út és a Nagyszőlős utca között a bal pályán egy 1,25 méter széles kerékpársáv is épül a Karolina út irányába - írták.

A felújítás során a járdákon ferde vagy párhuzamos parkolókat jelölnek ki úgy, hogy a járdafelület szélessége két és fél méter legyen.

Hozzátették, a zöldfelületek rendezése során több mint száz díszfát és ezernél több cserjét ültetnek, továbbá mintegy tizenkétezer négyzetméteren tereprendezési, humuszolási és füvesítési feladatokat végeznek.

A rekonstrukció végeztével balra lehet majd kanyarodni a Zsombolyai utcába a Bocskai út városhatár felőli torkolatából az újonnan kialakított sávon. Ezenkívül a gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében a gyalogátkelőhelyet áthelyezik a csomópont keleti oldalára.

Az útfelújítás ideje alatt a területen vízvezeték-rekonstrukciós munkákat is végeznek - közölték, jelezve: az építkezéssel járó forgalomkorlátozásokról folyamatos tájékoztatást kapnak a közlekedők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.