Lapszemle

Magyar cég lépne az Uber helyére

Lecsapna az Uber által hátrahagyott ügyfelekre és sofőrökre egy magyar vállalkozás is.

2016.07.26 08:12MTI

A Magyar Idők című lap keddi számában azt írta: a cég, amely a magyarországi Uber alvállalkozója volt, új applikációt fejlesztett és terjesztene a következő napoktól. Az egyelőre nem világos, miként jut a cég az ügyfelek adataihoz, akik e-mailben kapnak tájékoztatást az új szolgáltatásról.

Az üzleti modell sem újdonság: személyszállítási szolgáltatás helyett sofőrrel együtt lehet majd autót bérelni. Így a taxitörvényt egy kiskapu révén meg lehet kerülni, ahogyan már számos, Magyarországon működő szolgáltató teszi évek óta - írta a lap.

A Magyar Idők úgy tudja, az új társaság viszonylag kis sofőrlétszámmal kezdene, tarifája nem lesz ugyanaz, mint az Uberé, de alacsonyabb árakat ígér, mint a sárga taxik.

A lap megkeresésére az Uber magyarországi képviselete nem kívánta megerősíteni az információkat. Augusztus 1-jétől az észt Taxify nevű társaság is pályázik a digitális fejlődést nem elutasító magyar utasokra. A cég bejelentése szerint betartjak a taxisrendeletben előírtakat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.