Gépjárműipar

Gémosz: egyre több a manipulált kilométerórás használtautó

Egyre több a manipulált kilométerórás használtautó a piacon, a külföldről behozott járműveknél tízből kilencnek tekerték vissza a kilométer-számlálóját, míg a belföldi autók esetében minden másodiknak.

2016.07.17 01:37MTI

A Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnökségi tagja, Szilasi János közölte: a szervizek fel vannak készülve a manipuláció kiszűrésére, illetve a műszaki vizsgáztatáson rögzítik a kilométeróra állását, ebből is lehet következtetni a visszatekerésre.

Hangsúlyozta: vásárlás előtt érdemes a kiválasztott autót elvinni a márkaszervizbe és ott ellenőriztetni, tanácsot kérni.

Lichy József ügyvéd kiemelte, a kilométeróra visszatekerése bűncselekmény, egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.