Túraautó-vb

Csökkentették Michelisz büntetését, de nem járt jól

Csak a marokkói futamon szerzett pontjai vesznek el a túraautó-világbajnoki (WTCC) sorozatban szereplő Honda csapat versenyzőinek, köztük Michelisz Norbertnek, mivel a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) fellebbviteli testülete módosította a szabálytalan padlólemez miatt kiszabott korábbi büntetést.

2016.06.10 17:00MTI

Két hete olyan döntés született, hogy visszamenőleg kizárják a megelőző két futamról, szerzett pontjaitól pedig megfosztják Michelisz csapatát, a Hondát. A japán istálló fellebbezett, az FIA illetékes bizottsága pedig részben helyt adott ennek, s úgy határozott - amint az a szövetség honlapján olvasható -, hogy a magyar versenyen szerzett pontokat végül megtarthatják a versenyzők, s csak a marokkói eredmények törlődnek.

A döntés Michelisznek nagyon kedvezőtlen, mivel Mogyoródon egy pontot szerzett, míg Marrákesben 32-t.

A vb-sorozat a mostani hétvégén Moszkvában folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.