Dízelbotrány

A Volkswagen engedélyt kapott 800 ezer autó visszahívására

Az átalakítás nem befolyásolja a járművek fogyasztási, teljesítmény- és zajkeltési paramétereit.

2016.06.04 17:59MTI

A KBA német szövetségi közlekedési felügyelet engedélyt adott a Volkswagen konszernnek 800 ezer, a dízelbotrányban érintett autó visszahívására és javítására - jelentette be pénteken a Volkswagen.

A KBA (Kraftfahrt-Bundesamt) engedélye a 2,0 literes EA-189 dízelmotorral szerelt Passat, CC és Eos modellekre vonatkozik.

A KBA megerősítette, hogy az átalakítás nem befolyásolja a járművek fogyasztási, teljesítmény- és zajkeltési paramétereit.

A Volkswagen már januárban megkezdte egyes modellek visszahívását javításra abból a 125 ezerből, amire a KBA már korábban engedélyt adott.

A dízelbotrányban Európában érintett 8,5 millió autóból a Volkswagen eddig mintegy 50 ezret javított ki. Világszerte 11 millióra rúg a botrányban érintett járművek száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.