Oldtimerek

Több mint 200 veterán autó érkezik Győrbe és Mosonmagyaróvárra

A mezőnyben a legöregebb autó egy 1912-es évjáratú Chenard and Walcker, de emellett 57 autómárka képviselői vonul fel, köztük például az Austin, a Hudson, a Dodge, a Pontiac vagy éppen a Wartburg.

2016.05.06 16:06MTI

Mintegy 240 veterán jármű vonul fel szombaton Győr, majd Mosonmagyaróvár belvárosában, a járművek a legnagyobb osztrák oldtimer rali résztvevői.

A XIV. Pannonia Carnuntum Historic Rallye rajtja május 5-én volt a Fertő-tó osztrák oldalán lévő Illmitzben. A rali három napon át tart, a versenyre rekordszámú, 237 járművet neveztek be - közölték az osztrák szervezők.

A mezőnyben a legöregebb autó egy 1912-es évjáratú Chenard and Walcker, de emellett 57 autómárka képviselői vonul fel, köztük például az Austin, a Hudson, a Dodge, a Pontiac vagy éppen a Wartburg.

Az ausztriai rendezvény utolsó napján az oldtimerek átlépik a határt, és szombat délelőtt Győrbe, az Audi Hungaria telephelyére futnak be. Csaknem 10 éve fogadják ott ezeket a járműveket, amelyek szabadon megtekinthetők délelőtt 10 órától. Majd délután egy óra körül végighalad a menet a győri belvárosban - közölte Czechmeister Mónika, az Audi Hungaria szóvivője az MTI-vel.

Mosonmagyaróvár hét éve csatlakozott a rendezvényhez. A szigetközi településre szombaton délután kettő óra körül ér a mezőny, ott is a belvárosba, a Magyar utcába várják a többek között osztrák, de svéd, német veterán autókat és utasaikat. Délután fél 4 körül indítják további útjára az első autót, az utolsó pedig 18 óra előtt hagyja majd el a várost. A rali végállomása Illmitz lesz.

Mosonmagyaróváron kísérőprogramok teszik teljessé majd az autós napot, harmadik alkalommal rendezik meg szombaton a veterán tűzoltóautó-találkozót, lesz helyi veteránjármű-találkozó és alkatrészbörze, gyermekeknek gokartverseny.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.