Halálút

Fél év, félszáz baleset - jobb ezt az utat elkerülni

Halálútként kezdik emelgetni az Eger-Kerecsend közti 25. számú főutat.

2016.05.04 11:04ma.hu
freedigitalphotos.net/Naypong

Az elmúlt fél évben 50 komolyabb baleset történt a szakaszon. Volt olyan nap, amikor többen is életüket vesztették a kanyargós úton, pedig a burkolat jó minőségű - írja a Hirado.hu.

Sokak szerint azonban éppen ez ringatja hamis biztonságérzetbe a közlekedőket. „Nagyon jó minőségű az út, a vonalvezetése viszont olyan, amely a hegyvidéki utakon jellemző” – mondta Elek László szakoktató a Kossuth Rádió, Hajnal-táj című műsorában.

A legnagyobb baj az Erdélyi Róbert rendőr alezredes szerint, hogy rosszul választják meg a sebességet az autósok és nagyobb sebességgel próbálják bevenni a kanyarokat, mint amivel ténylegesen, biztonságosan bevehető.

A közútkezelő most táblákkal próbálja felhívni a figyelmet arra, hogy az óvatosság életet menthet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.