Közlekedés

Húsz új busz áll forgalomba Budapesten

A budavári buszvonalakon elindul az első öt Modulo elektromos midibusz a hétvégén.

2016.04.29 16:53MTI

Húsz új autóbusz áll forgalomba Budapesten, amelyet a VT-Arriva Kft, valamint a BKV üzemeltet majd, a budavári buszvonalakon elindul az első öt Modulo elektromos midibusz a hétvégén.

A Budapesti Közlekedési Központ, a Főpolgármesteri Hivatal, a BKV Zrt. és a VT-Arriva Kft. közös közleményében azt írta, 15 Mercedes Conecto G típusú csuklós érkezik a VT-Arriva flottájába. Ezek közül hat-hat a 7-es és a 36-os, kettő a 97E és egy a 133-as buszvonalon növeli majd az utazók komfortját. A járművek május elsején állnak forgalomba.

A BKV üzemeltetésében egy nappal korábban, április 30-án elindul a 16A és 116-os vonalon a budai Várban az első öt darab C68E Modulo elektromos meghajtású busz is. Ezekből további 15 érkezik a későbbiekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.