Vasúti közlekedés

Péntektől hat hétig nem járnak a vonatok Siófok után

Péntektől kezdve mintegy hat héten keresztül pótlóbuszok közlekednek a vonatok helyett Siófoktól Balatonszemesig, emiatt a dél-balatoni pályán és a csatlakozó vonalakon is módosított menetrend lesz érvényben.

2016.04.28 12:53Havariapress

Pályafelújítások miatt április 29-től június 10-ig minden vonat utasait Siófok és Balatonszemes között vonatpótló autóbuszok szállítják.

A vonatpótlók a vonatok eredeti útiránya szerinti megállóhelyeket érintik, vagy - a közút kialakításának megfelelően - az ahhoz legközelebb fekvő Volán megállóhelyen állnak meg. Ez idő alatt minden InterCity, ütemes gyorsvonat és személyvonat részben módosított menetrend szerint közlekedik, a hosszabb közúti menetidő miatt módosul a vonatok nagykanizsai és keszthelyi indulási, illetve érkezési időpontja is. Mindemellett május 9-ig a Budapest-Tapolca vonalon is módosított menetrend érvényes, a székesfehérvári állomáson végzett felújítási munkák miatt is, ez idő alatt az észak-balatoni vonal gyorsvonatai Székesfehérvárt elkerülve, Pusztaszabolcson át közlekednek.

A MÁV-START a vonatpótló buszokat a korábbi vágányzárak tapasztalatai és az utas-számlálási adatok alapján - szükség szerinti megerősítésekkel - rendelte meg és helyezi forgalomba; a személyvonatok pótlására járatonként egy-két, a gyorsvonatok pótlására általában három-öt busz áll majd rendelkezésre.

A vasútvonalak vágányzári menetrendjei a MÁV-csoport honlapján érhetők el. Az ELVIRA menetrendi keresőben is megtalálhatók a változások, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálata is az utasok rendelkezésére áll a 06 40 49 49 49-es telefonszámon. Ezen kívül az állomásokon elhelyezett hirdetmények is jelzik a módosításokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.