Street Art

Tökéletes illúzió: 3D-s zebrával a balesetek ellen

Ha ezeket a lebegő gyalogos-átkelőhelyeket meglátja, biztos, hogy ön is lelassítana.

2016.04.28 10:00ma.hu
India Times

Indiában kiemelkedően magas a gyalogos átkelőhelyen történő balesetek száma. Mintha a zebra ott sem lenne, a keleti közlekedéskultúrával rendelkező sofőrök fittyet hánynak a közúti jelzéseknek. Ezen változtatna most egy projekt.

Egy indiai asszony és a lánya illúziókeltő aszfaltfestéssel "kényszeríti" megállásra, de legrosszabb esetben is lassításra a veszélyesen közlekedő motorosokat és gépkocsivezetőket.

A 3D-hatású aszfaltfestés optikai trükkje, hogy első észleléskor szinte kiugrik az aszfaltból, ám minél közelebb ér a sofőr, annál jobban simul bele a térbe. Ez azt jelenti, hogy nem fog hirtelenül felbukkani a látvány, tehát senki nem fog satufékkel lefékezni előtte - ami újabb baleseteket okozhatna.

Viszont biztonságosabb haladási sebességgel fogják megközelíteni a gyalogosátkelőt.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.