Autósport

Túraautó-vb - Michelisz műszaki hiba miatt nem rajtolt el az első futamon

Előbb óriási füst csapott fel a Hondából, majd félre is kellett állnia a vb-pontversenyben eddig harmadik helyen álló Michelisznek.

2016.04.24 15:30MTI
MTI/Marjai János

Michelisz Norbert műszaki hiba miatt nem tudott elrajtolni a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi hétvégéjének első vasárnapi futamán.

A sorozat harmadik fordulójának nyitó futama előtt Bernd Storck, a nyári, franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya látogatta meg Micheliszt, és egy 5-ös számú, a nevével ellátott nemzeti mezt adott át neki, valamint meghívta a magyar válogatott Elefántcsontpart elleni május 20-i mérkőzésére.

A futam előtt a rajtrácson emlékeztek meg a szombaton elhunyt Ferjáncz Attila örökös magyar ralibajnokról.

A versenynek a gyári Hondával versenyző Michelisz az ötödik helyről vágott volna neki, ám a magyar pilóta autója a felvezető körben megadta magát: előbb óriási füst csapott fel a Hondából, majd félre is kellett állnia a vb-pontversenyben eddig harmadik helyen álló Michelisznek.

"Ez életem egyik legnagyobb csalódása, ez a legfontosabb futam számomra. Elnézést kérek mindenkitől, aki szurkolt nekem, nagyon ritkán jönnek ki ilyen hibák. Sajnálom, hogy pont a Hungaroringen esett meg" - értékelt Michelisz a versenyt követően. Hozzátette, rengeteg jó élménye volt már a mogyoródi pályán. "Valamiért ennek most így kellett lennie."

Michelisz hangsúlyozta, reméli, hogy meg tudják javítani a második futamra a turbót, amely vélhetően a motorhibát okozta. "Sajnos a poroltó miatt a rádióm sem működött, így nehezen tudtam felvenni a kapcsolatot a csapattal. Most mindenki mindent megtesz azért, hogy el tudjak indulni a főfutamon, de kicsi az esély."

A Zengő Motorsport versenyzője, a 15. helyről rajtoló Ficza Ferenc remekül kezdte a futamot, a harmadik kör végére már a kilencedik helyet foglalta el, majd újabb három kör elteltével nyolcadik volt. Ficza végül legjobb hondás versenyzőként a kilencedik helyen zárt.

"Próbáltam végig óvatosan menni, mert nagyon csúszott az új aszfalt. Ilyen eredményre maximum jövőre számítottam, mert bele kell még tanulnom nagyon a kocsiba" - értékelt Ficza a futam után. Hozzátette, az esőben mindenki óvatosabban ment, ezért voltak kisebbek a különbségek.

A 14 körös, esős futamot a Citroën marokkói versenyzője, Mehdi Bennani nyerte márkatársa, a brit Tom Chilton és a Ladával versenyző holland Nicky Catsburg előtt.

A mogyoródi hétvége második, fő versenyét - amelynek Michelisz a hatodik helyről vághat neki - 17.15-től rendezik meg a Hungaroringen.

WTCC, Hungaroring, nyitó futam (14 kör, 61,334 km), végeredmény:
1. Mehdi Bennani (marokkói, Citroën C-Elysée) 30:49.813 perc
2. Tom Chilton (brit, Citroën C-Elysée) 3.313 másodperc hátrány
3. Nicky Catsburg (holland, Lada Vesta) 6.367 mp h. ...
9. Ficza Ferenc (Honda Civic) 52.927 mp h. ...
Michelisz Norbert (Honda Civic) kiesett

MTI/Marjai János


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.