Szenzációs új modell

Bemutatták a Tesla Model 3-at

Magyarországi idő szerint április 1-én hajnalban leleplezték a Tesla rég várt elérhető árú autóját a Tesla Model 3-at.

2016.04.01 11:01ma.hu
tesla

"Az ember felegyenesedése óta nem volt ilyen magas a levegő CO2 tartalma, mint napjainkban, így nagyon fontos a világ jövője szempontjából, hogy felgyorsítsuk az átállást egy fenntartható közlekedési formára" - idézte a cég alapítóját és vezetőjét, Elon Musk-ot a Magyar Villanyautó Klub Egyesület. Az Egyesült Államokban évente 53 ezer ember hal meg közlekedésből származó környezetszennyezéshez köthetően, ezért is elkerülhetetlen az átállás.

Tesla Model 3

A találgatásoknak vége. Az autó ára az állami ösztönzők levonása előtt 35 ezer dollár lesz, ami tartalmazni fogja az autopilot rendszer elemeit és a Supercharger használati lehetőséget is. A korábbi Teslákhoz hasonlóan a Tesla Model 3 sem fog ott ragadni a közlekedési lámpánál, hiszen az alap modell is 6 másodpercen belül éri majd el a 100 km/órás tempót, de ennél lesz jóval gyorsabb kivitel is. A hatótáv legalább 215 mérföld, vagyis 346 km.

A Tesla Model 3 belső terének kialakításánál 5 utas kényelmes elhelyezése volt a cél. Mivel az autó orrába nem kerül benzinmotor, az első üléssort előrébb tudták tolni, így hátul is jelentős lábtért lehetett kialakítani. A Model S és a Model X után a Tesla Model 3 is első és hátsó csomagtartóval készül, és belefér egy 7 láb (~2,1 m) hosszú szörfdeszka is. A biztonság ennél a modellnél is kiemelten fontos volt a Teslának, így a Model 3 minden tesztben eléri majd az 5 csillagos minősítést.

Az összes Tesla Model 3 alkalmas lesz a cég Supercharger hálózatának használatára. Jelenleg 3608 ilyen töltőpont van a világon, de 2017 végéig ezek száma eléri a 7200-at. Ugyanekkorra a célállomási töltők száma is eléri majd a 15 ezret, így éttermeknél, szállodákban és bevásárlóközpontokban is lehet majd tölteni a Teslákat.

A korábbi terveknek megfelelően az autó 2017 végétől lesz elérhető, de már a https://model3.tesla.com oldalon is előrendelhető. A bejelentést megelőzően leadott rendelések száma meghaladta a 115 ezret.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.