Közlekedés

Ingyenes! Vezetéstechnikai tréningprogramot indít az NFM

Több mint 800 járművezető számára kínál ingyenes lehetőséget a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) arra, hogy biztonságos körülmények között fejlesszék vezetői ismereteiket és képességeiket egy vezetéstechnikai tréning keretében.

2016.02.25 15:16MTI

A közleményben idézték Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárt, aki a Jól Vezess program mogyoródi sajtótájékoztatóján elmondta: a programban a sokat tapasztalt, gyakorlott vezetőknek is érdemes részt venniük, mert az "élményalapú" fejlődési lehetőség a váratlan szituációkból eredő rossz döntéseket és pánikhelyzeteket is elkerülhetővé teszi.

Tízből kilenc közlekedési balesetet a sofőrök hibás magatartása - leggyakrabban a sebesség helytelen megválasztása -, a vezetési képességek hiányossága okoz - írta az NFM. A vezetéstechnikai képzések során a járművezetőket a vészhelyzetek felismerésére és elhárítására készítik fel - tették hozzá.

Az NFM új kezdeményezése a biztonságtudatos közúti közlekedés fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet. A tréningekre öt járműkategóriában lehet jelentkezni: motorkerékpár, személygépkocsi, teherautó vagy nehézpótkocsi, autóbusz, valamint ADR (veszélyes áruk szállítása). Az oktatásokat korcsoportokhoz és fő kockázati tényezőkhöz igazodva alakították ki.

A pályázati lehetőség részleteiről a www.jolvezess.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők, itt lehet regisztrálni a vezetéstechnikai tréningekre is. Az oktatás egyik helyszíne a Hungaroring Groupama Tanpálya, amelyen Tasó László és Michelisz Norbert autóversenyző egy közös próbakör megtételével nyitotta meg a tréningprogramot - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.