Félidő

Elkészült az ötszázezredik autó a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

Majdnem négyezer munkavállalónak biztosít munkát és 32 magyarországi beszállítóval dolgozik a vállalat.

2016.02.15 16:00MTI
Mercedes-Benz

A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában elkészült az ötszázezredik autó, amely egy kozmoszfekete színű CLA modell - tájékoztatta a Mercedes-Benz gyár hétfőn az MTI-t.

A termelési jubileum megünneplésének alkalmából február 9-én a gyárba látogatott Orbán Viktor miniszterelnök, egyúttal találkozott a január 1-jén kinevezett új gyárigazgatóval, Christian Wolff-fal - olvasható a Mercedes közleményében.

A tájékoztató idézte a gyár igazgatóját, aki kiemelte, egy 15 millió eurós beruházás keretében innovatív logisztikai fejlesztés valósul meg a gyárban. Az árukosaras logisztikai rendszer bevezetéséhez az ellátási folyamatok gyökeresen megváltoztak. Az építési munkálatok 2016 elején kezdődtek, és várhatóan nyárig befejeződnek.

A közlemény szerint az első Magyarországon is gyártott termék a B-osztály volt; míg 2013-ban a négyajtós CLA coupé, illetve 2015 januárjában a CLA Shooting Brake gyártását is megkezdte a kecskeméti gyár. Az utóbbi két modell kizárólag Kecskeméten készül.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. majdnem négyezer munkavállalónak biztosít munkát és 32 magyarországi beszállítóval dolgozik.

A Mercedes-Benz a 2012 márciusában megnyitott gyárba eddig több mint 1 milliárd eurót fektetett be.

A kecskeméti gyár a nemzetközi Mercedes-Benz Cars gyártási hálózatának része a kompaktautó termelési hálózaton belül.

A kompaktautók továbbra is sikeresek a Mercedes-Benznél: januárban 45.840 ügyfél döntött A- vagy B-osztályos Mercedes-Benz, CLA, CLA Shooting Brake vagy GLA vásárlása mellett. Az előző év azonos időszakához viszonyított eladások ezzel 35,9 százalékkal emelkedtek. Az elmúlt évben 25,8 százalékkal növekedett világszerte a kompaktmodellek eladása, ami összesen 582.531 jármű eladását jelentette - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.