Utolsó pillanatok

Éjfélig jók a tavalyi e-matricák!

Aki nem veszi meg az újat, és fizetős szakaszon autózik, azt holnaptól megbüntetik. Januártól két új szakaszon is fizetni kell: az M43-ason és az M85-ösön. Az üzemeltető arra figyelmeztet: az e-matricát továbbra is minden esetben előre, a pályára felhajtás előtt kell megváltani.

2016.01.31 19:38ma.hu

Éjfélig érvényesek a tavalyi autópálya-matricák - írja a hirado.hu.

Aki nem veszi meg az új e-matricát, és fizetős szakaszon autózik, azt holnaptól megbüntetik.

A legegyszerűbben a benzinkutakon vagy az útdíjfizetési szolgáltató honlapján lehet megvenni a matricát. Januártól két új szakaszon is fizetni kell: az M43-ason és az M85-ösön.Tavaly csaknem 10 milliárd forinttal nőtt az autópálya-matricákból származó bevétel, de 2016-ban is növekvő kereslet várható. Csak januárban ugyanis félmillió matricát értékesítettek, ami a tavaly egész évben eladott mennyiség csaknem fele.

Az árak és a díjkategóriák változatlanok maradnak idén. Továbbra is heti, havi, éves és a szintén egy évig érvényes, megyei matrica közül lehet választani. Két új útszakasz viszont díjkötelessé válik: Szegednél az M43-as, valamint a Győrt, Csornával összekötő M85-os gyorsforgalmi út.

Az üzemeltető arra figyelmeztet: az e-matricát továbbra is minden esetben előre, a pályára felhajtás előtt kell megváltani.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.