Budapest több pontján kezdődtek munkálatok

Dugókat okozhatnak a fővárosi felújítások

A főváros több pontján kezdődtek közúti munkálatok, amelyeknél a lezárások, elterelések közlekedési dugót okozhatnak.

2016.01.25 09:44MTI

Áprilistól a 3-as metróvonalon is felújítás kezdődik, nyáron pedig az Astoriánál kezdenek vízvezeték-építési munkálatokba - írja a Magyar Nemzet.

Mint írják, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közzétette az őszig várható útfelújítások, munkálatok listáját. Ezek közül kiemelik, hogy május közepéig folytatódik a Széll Kálmán tér felújítása, amelynek részeként a villamospálya építését követően a közúti helyreállítás is jelentős forgalomkorlátozással jár. Kispesten, a Derkovits Gyula utcában csatornaépítés, valamint az újbudai Sasadi úton, az M1-es és M7-es autópálya csomópontjánál csatornaépítés és útfelújítás miatt április közepéig kell fennakadásokra kell számítani.

Óbudán a budai alsó (Slachta Margit) rakparton, a Szentlélek tér környezetében február végéig árvízvédelmi támfalat építenek. A belvárosi Belgrád rakparton is az első félévre van tervezve egy több mint két hónapig tartó vízvezeték-építés az Irányi és a Havas utca között.

A 3-as metró felújítása miatt április közepétől szeptemberig a Lehel tér és Újpest között egész nap pótlóbuszok közlekednek. A Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között csak este 8 óra után zárják majd le az alagutat. A Magyar Nemzet szerint a legnagyobb dugók nyáron lesznek az Astoriánál júniustól augusztusig tervezett vízvezeték-építési munkálatok miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.