Lapszemle

Gázra lép Magyarországon az Audi

Összességében visszafoghatja beruházásait az Audi, ám az Audi Hungariánál a győri gyárban mégis minden idők legjobb évére számítanak; további fejlesztéseket hajtanak végre, a létszámot nem csökkentik.

2016.01.04 07:41MTI

A Népszabadság közlése szerint a Volkswagen-csoport dízelautóit érintő szoftverbotrány ellenére az Audi - melynek motorjai Győrben készülnek ugyan, de a különböző típusokba már az adott márka gyáraiban szerelik be őket - eladási statisztikái nem csökkentek.

A lapnak Peter Kössler, a győri kft. ügyvezetésének elnöke azt mondta: a dízelmotorok egyáltalán nem szorultak háttérbe, kizárólag a szokásos ingadozás tapasztalható a benzinnel és a dízellel hajtott autók között.

A lap kitért arra is, hogy magyar szempontból különösen fontos, hogy a botránynak lesz-e olyan következménye, amely miatt Győrben létszámleépítésre kényszerülhet a konszern. Mint írták, most a győri gyár vezetésében határozottan kijelentették: dolgozóik száma egyáltalán nem csökken, sőt speciális tudással rendelkező szakembereket továbbra is rendületlenül keresnek. Jelenleg 11 500 munkatárs dolgozik közvetlenül náluk, de a beszállítókkal együtt legalább e létszám duplájának teremtenek megélhetést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.