Megkezdődött az első próbaüzem

BKK-dolgozók tesztelik az elektronikus jegyrendszer kártyakibocsátását

A BKK-s dolgozói tesztkártyák kiosztásával megkezdődött az elektronikus jegyrendszer első próbaüzeme, ami azt a célt szolgálja, hogy a 2018-tól teljes egészében működő rendszer kártyakibocsátása már hatékonyan és hibátlanul üzemelhessen.

2015.12.18 14:45Havariapress

A több száz dolgozói tesztkártyával első körben a rendszer működéséhez szükséges szoftverelemeket és gyártósorokat tesztelik a szakemberek. Mivel az elektronikus jegyrendszer teljes bevezetését követően mintegy másfél millió kártyát kell majd forgalomba hozni, ezért ennek a tesztnek kiemelt jelentősége van a folyamatban.

Ezzel egy időben elindul a rendszerhez kapcsolódó internetes oldal is, ahol az elektronikus jegyrendszerrel kapcsolatos folyamatosan frissülő adatok lesznek elérhetők.

A tesztkártyák kibocsátásával párhuzamosan több területen folyik tovább a fejlesztés: már dolgoznak a központi hardver- és szoftverrendszerek, adatkapcsolatok és tranzakciós rendszerek elkészítésén, másrészt a FUTÁR rendszerhez hasonlóan több mint 2500 fővárosi buszre, villamosra és más járműre kell felszerelni az érvényesítő készülékeket. A metrókapuk és HÉV-vonalak rendszerbe kapcsolására ütemezetten kerül majd sor, a rendszer 2017 decemberi üzembe helyezése előtt.

A járművek és állomások készülékeinek felszerelése a jövő év második felében kezdődhet meg, a szállító kivitelezésében és a BKK felügyelete mellett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.