BKK

Hétfőtől kényelmesebb lesz a közlekedés a Széll Kálmán téren

Hétfőtől a 18-as, az 59-es és a 61-es villamos újra a Széll Kálmán térig jár, az új ideiglenes végállomás a metróépület mellett lesz. A 61-es villamos jövő vasárnaptól újra a teljes vonalán közlekedik.

2015.12.04 14:00MTI

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint megszűnik a Várfok utcai ideiglenes villamos-végállomás, így aki 18-as, 59-es vagy 61-es villamossal érkezik a Széll Kálmán térre, és szeretne a 2-es metróra, a 4-6-os villamosra, vagy a téren megálló buszjáratokra átszállni, nem kell lépcsőznie és gyalogolnia a Vérmező utcában.

Azt írták: további kényelmet jelent az utasoknak, hogy várhatóan jövő vasárnaptól a 61-es villamos újra teljes hosszán, a Móricz Zsigmond körtér és Hűvösvölgy között jár, nem kell majd a Széll Kálmán téren a vonal két ága között átszállni. Hozzátették: ezzel egy időben visszaáll a 91-es, a 102-es és a 291-es busz forgalmi rendje, amelyet a BKK a 61-es villamos megosztott közlekedése miatt módosított az év elején.

Közölték azt is, hogy hétfőn 21.30 órától várhatóan másnap reggelig lezárják a Várfok utca és a Csaba utca torkolatát, mert beemelik a térre vezető mozgólépcsőt. A forgalomkorlátozás miatt késő este módosul a 21-es és a 21A autóbusz közlekedése, míg a 139-es buszjáratnak nemcsak a késő esti, hanem az első hajnali indulásait is érinti az útlezárás.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a tér aktuális forgalmi rendjével kapcsolatos információk megtalálhatók a www.bkk.hu/szellkalmanter weboldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.