BKK

Elhalasztották a Petőfi Sándor utca forgalomkorlátozásainak bevezetését

Az eredeti tervtől eltérően jövő hétfőn vezetik be a fővárosi Petőfi Sándor utca forgalomkorlátozásait, az utca közlekedése addig nem változik.

2015.12.01 20:54MTI

Az V. kerületi Petőfi Sándor utca a Kossuth Lajos utca felől nem lesz megközelíthető, a Petőfi Sándor utca 2-4. szám előtti szakasz pedig építési terület lesz a Párizsi udvarnak is helyet adó Brudern-ház felújítása miatt.

A várhatóan másfél évig zajló rekonstrukció ideje alatt a Petőfi Sándor utca Párizsi utca és Kossuth Lajos utca közötti szakasza zsákutca lesz, az autóval közlekedők a Petőfi Sándor utca északi részét a Városház utca-Párizsi utca kerülőúton érhetik el. Ezt az útvonalat feloldják a védett övezet kategória alól, az a fizető várakozási övezet része lesz.

A kerékpárosok a felújítás ideje alatt a Petőfi Sándor utcai építési terület melletti járdán - a gyalogosokkal közös járdát használva -, a biciklijüket tolva haladhatnak át.

Az eredeti tervek szerint már vasárnap életbe léptek volna a változások, amelyek másfél évig lesznek érvényben - hangsúlyozta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hozzátéve: az északi irányba közlekedő 15-ös és a 115-ös busz ugyanakkor már vasárnap óta módosított útvonalon, a Ferenciek tere és a Szervita tér érintése nélkül közlekedik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.