Sebesség

Autósok, figyelem! Ezeken a helyek fix, hogy mindig mérnek

Már 86 darab fix telepítésű Véda közúti intelligens kamera felszerelési helyét véglegesítette a rendőrség. Mutatjuk, hol.

2015.11.11 21:11ma.hu
Katt a képre a fővárosi helyszínekért!

A Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala konzorciumában megvalósuló projekt keretében – az ország közútjain március 26-ától már működik 160 darab változtatható helyű kamera – rövidesen befejeződik valamennyi fix telepítésű berendezés szerelése - írja a police.hu.

A Baranya, a Csongrád, Tolna, Vas és Zala megyei
helyszíneket a szövegre klikkelve, a Fejér, a Komárom-Esztergom, a Nógrád, a Pest megyei, valamint a fővárosi autópálya-szakaszok telepítési helyszíneit a képre kattintva találják, a rendőrség most rendelkezésre bocsátotta a Bács-Kiskun, a Békés, a Borsod-Abaúj-Zemplén, a Hajdú-Bihar és a Heves megyében rögzített telepítésű berendezések felszerelési helyszínét.

A közúti halálesetek és sérülések számának csökkentése érdekében létesülő rendszer rögzített kamerái üzemszerűen még nem működnek – a rendőrség időben tájékoztatást ad azok „élesítési” időpontjáról. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a KRESZ szabályait addig az időpontig nem kell betartaniuk a közlekedőknek. Sőt!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.