Kifehéredik a taxipiac

Forgalomba állt az első sárga taxi Hódmezővásárhelyen

Az alföldi városban 2016-tól már csak átszínezett járművekkel szállíthatók utasok.

2015.11.11 14:29MTI
MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Forgalomba állt szerdán az első sárga taxi Hódmezővásárhelyen, az alföldi városban 2016-tól már csak átszínezett járművekkel szállíthatók utasok - közölte Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester.

A politikus sajtótájékoztatóján felidézte, az önkormányzat februárban kezdett egyeztetést a helyi társaságokkal és sofőrökkel arról, milyen lépéseket lehetne tenni a hódmezővásárhelyi taxipiac kifehérítése érdekében.

A megbeszélések eredményeként a hódmezővásárhelyi közgyűlés szeptemberben módosította a taxirendeletet, és olyan rendszert hozott létre, amely a városnak és a szolgáltatóknak is megfelel. Így 2016. január 1-jétől - a vidéki települések közül elsőként - csak sárga színű taxik szállíthatnak utasokat Hódmezővásárhelyen - mondta az alpolgármester.

Az önkormányzat, amely 9 millió forintos alapot hozott létre erre a célra, 31 taxissal köt támogatási szerződést, és teljes egészében átvállalja a fuvarozóktól az átszínezés költségeit - közölte Hegedűs Zoltán.

Az önkormányzat pályázaton választotta ki a munkát elvégző céget, amely egy helyi vállalkozás, a Medivia Kft. lett - tette hozzá.

MTI/Kelemen Zoltán Gergely


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.