Éles üzem

Vigyázat! Csütörtöktől drága mulatság rutinból parkolni Óbudán

A zónákban összesen 170 automatát üzemeltek be, az augusztus óta tartó próbaüzemben is kellett már parkolójegyet váltani, de büntetést nem, csak tájékoztatót helyeztek a szélvédőre a parkolási ellenőrök.

2015.09.30 07:53MTI
Forrás: Youtube

Csütörtöktől éles üzemben működik a belső-óbudai parkolási rendszer, a két zónában összesen 12 ezer parkolóhely található - közölte Óbuda-Békásmegyer önkormányzata szerdán.

A zónákban összesen 170 automatát üzemeltek be, az augusztus óta tartó próbaüzemben is kellett már parkolójegyet váltani, de büntetést nem, csak tájékoztatót helyeztek a szélvédőre a parkolási ellenőrök - olvasható a közleményben.

Az önkormányzat június 26-án tájékoztatta az MTI-t arról, hogy júliustól fizetőssé válik a parkolás Óbuda belső részén. A belső övezet - amelyben óránként 265 forintot kell fizetni - a Kolosy teret és környékét foglalja magába, a másik pedig a Bogdáni útig tart, ott 175 forint lesz a tarifa.

Augusztus végén azt közölték, hogy egy hónappal meghosszabbítják a tesztidőszakot, mert augusztus második felében megsokszorozódott az ügyfélszolgálathoz beérkező regisztrációk és kérelmek száma, a feldolgozáshoz és rögzítéshez szükséges idő miatt pedig ezek az ügyfelek nem tudták volna szeptember elsejétől igénybe venni parkolási kedvezményüket.

Szerdai közleményében az önkormányzat jelezte: az összes igényelt Óbuda Kártyát, amellyel kedvezmények vehetők igénybe, eljuttatták az igénylőkhöz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.